Søger du overnatning til udenlandske gæster, ønsker du et anderledes teambuilding-arrangement, eller vil du blot forkæle dine medarbejdere med en gave lidt ud over det sædvanlige? En anderledes overnatning er altid en god idé. Vi guider her til anderledes steder, hvor I kan sove i Danmark. Lige fra det helt primitive og tæt på naturen til vild luksus. Læs med her. 

Intim luksus 

Det stemningsfyldte guest house, The Darling, på Niels Hemmingsens Gade i hjertet af København er skabt af Jens Løkke og Uffe Buchard, der desuden driver det kreative bureau Darling Creative Studio. Hotellet består af kun én enkelt suite på 100 kvadratmeter, som er indrettet så tæt på et privat hjem som muligt. Suiten er indrettet med en perlerække af danske designklassikere samt nyere dansk design og ikke mindst er den spækket med kunst, der løbende bliver udskiftet. The Darling kan også lejes til private middage eller møder, og det er bestemt en oplevelse værd at invitere dine gæster eller udenlandske kontakter til en overnatning på dette fænomenale minihotel, der er gennemført ned til allermindste detalje. En overnatning koster cirka 7.000 kr. 

www.thedarling.dk 

En nat i fængslet 

Har du nogensinde prøvet at tage en nat i detentionen? Hvis ikke, har du muligheden nu. Det gamle Statsfængsel i Horsens blev i 2006 nedlagt som statsfængsel efter 150 år. I 2012 åbnede det igen som museum. I fængslets gamle sygeafdeling er der 22 autentiske celler fra fængselstiden blevet til unikke hotelværelser med original væggraffiti, der er lavet af fangerne. Her får du ikke så meget luksus, men til gengæld masser af stemning på en meget anderledes måde. En nat i fængslet koster fra 500 kr.  

www.faengslet.dk (foto: Jens Hasse) 

Lej en prærievogn 

Du kan slet ikke undgå at føle dig som en del af Det lille hus på prærien, hvis du lejer en prærievogn. Denne meget anderledes overnatningsmulighed åbner op for både naturoplevelser og lange snakke på turen. Samtidig kommer du tæt på hesten, som du lærer at styre og spænde for vognen. Vognen, du trækker efter hestene er en primitiv campingvogn med sengepladser og et lille køkken samt toilet under et tag af sejldug. Måske en mulighed for næste teambuilding-aktivitet i virksomheden? Man snakker i hvert fald så godt på sådan en tur, hvor alt er sat helt ned i tempo. Der er flere steder i landet, hvor det er muligt at leje en prærievogn – det koster alt fra 3.000-5.000 kr. for en weekend. 

www.hestevognsferie.dk

Sov på vandet 

Vi kender alle, de traditionelle shelters, der er at finde mange steder rundt i landet. Men en nyere tendens er de, såkaldte, flydende shelters, der befinder sig på en tømmerflåde ud på vandet. Der findes flere flydende shelters rundt omkring i landet. Ved Houens Odde ved Kolding kan du booke et flydende shelter fra 400 kr. per nat, og ro ud til jeres sovested for natten, der består af to fine shelters ude midt i Gudsøg Vig.  

www.houensodde.dk

The Krane 

The Krane i Københavns Nordhavn er et meget anderledes retreat med kun et enkelt værelse. Her er en gammel kulkran indrettet som et helt unikt minihotel, hvor du kan booke både overnatning, private dinner eller anvende som mødelokale. The Krane byder på en unik panorama-udsigt over havnen, himlen og ikke mindst ind over København og helt til Sverige. Stilen er minimalistisk, men hyggelig og holdt i sorte nuancer som reference til kranens oprindelige funktion. Desuden er der adgang til eksklusive spa-faciliteter og eksklusive mødelokaler. En nat koster cirka 6.000 kr.  

www.thekrane.dk