Det gode liv i historiske rammer

Efter to års nænsom og omfattende restaurering åbnede Jørgensens Hotel for præcis et år siden.

Med sin centrale placering er hotellet et naturligt samlings-sted for både byens borgere og tilrejsende gæster fra ind- og udland. Sådan har det været siden 1813, hvor det smukke Lichtenbergs Palæ fra 1744 blev indviet som gæstgivergård. Hotellet hedder da i folkemunde også blot ”Byens Hotel”.
”Det er et sted med en lang og spændende historie,” fortæller hoteldirektør Kari Brandsgård.
”Hotellet er i sig selv en kæmpe oplevelse, ikke mindst efter renoveringen, som er foregået med den største respekt for det autentiske og oprindelige.”
Arbejdet er udført af de dygtigste håndværkere og italienske malere har således været hentet fra Vatika-net i Rom til hotellet for at restaurere loftsmalerierne, og stukken, som er blevet belagt med 22 karat guld. ”Opgaven er løst så smukt, at hotellet er indstillet til Årets Renoveringsprojekt 2021,” fortæller Kari Brands-gård videre.

Kvalitetsbevidste folk bag
Det er sjældent, at man på et hotel har mulighed for at renovere samtlige værelser på én gang. Typisk er det noget, der foregår i etaper og derfor nærmest konstant er i proces. På Jørgensens Hotel er det hele nyt og lækkert.
Bag hotellet står Mads Bøttger, som ligeledes driver Dragsholm Slot og Price-restauranterne. Det er folk, der er kendte for aldrig af gå på kompromis og for altid at have fokus på ”det gode liv” og den ultimative nydelse. Sådan er det også på Byens Hotel. I vinbaren og på ’Terrassen’ kan man nyde tapas og et glas bobler eller en cocktail sidst på dagen, mens man i restaurant Eydes kan vælge a la carte eller en tre-retters menu fra det dansk-franske køkken, altid tilberedt på baggrund af årstidens råvarer med lokalt islæt. ”De flotte store sale giver mulighed for at afholde konferencer eller fejre store begivenheder. I Kongesalen er der f.eks. plads til 150 mennesker,” understreger Kari Brands-gård, som har arbejdet på flere slots- og herregårds-hoteller, men ”aldrig set noget lignende”, som hun siger.

Horsens dyrker kulturen
I coronatiden har mange fået øjnene op for alle de fantastiske oplevelser og steder, som Danmark har at byde på. Et af dem er Horsens.

For ganske få år siden ville man måske ikke have tænkt, at Horsens var det oplagte sted til en møder og konferencer, men der er sket rigtig meget i byen, ikke mindst på kultursiden. Og så er der naturligvis natu-ren, som ligger lige uden for hotellets døre, og som man kan tage på oplevelse i på hotellets cykler.
”Her er faktisk det hele; fantastisk natur, store kul-turoplevelser, storbystemning med cafeer, restauran-ter og shopping og selvfølgelig kort afstand til Jyl-lands store familieudflugtsmål som Legoland, Givskud Zoo og ikke mindst Årshus der ligger kun 30 time fra hotellet,” slutter Kari Brandsgård. Hotellet tilbyder både ophold inklusiv treretters middag samt overnatning med morgenmad og mini-ferie hele året. Og der er aldrig et dårligt tidspunkt at besøge Horsens og Jørgensens Hotel på – hver årstid har sin charme.

MØDER & KONFERENCER

DAGSMØDE
Alt udstyr og trådløst internet
Morgenbrød, ost, pålæg og marmelade Isvand
Kaffe og te
Frisk frugt og saltede snacks
Køkkenchefens frokostmenu
Eftermiddagskage
Pris pr. person: 645 kr.

MØDEDØGN
Hele dagsmøde-pakken inkl.
3-retters sæsonmenu
Overnatning i vores smukke værelser
Eydes morgenmad
Pris pr. person: 1.995 kr.
Priser er inkl. moms.