Teambuilding i kølvandet på Corona

Stille og roligt er hjemmearbejdspladsen igen skiftet ud med de åbne kontorlandskaber og fysiske møder. Efter lang tid derhjemme, hvor mange kun har set kollegaerne via skærmen, kan det være en stor omvæltning for mange. Og mange har måske fået lov til at beholde et par dage om ugen, hvor de arbejder hjemmefra. Det betyder, det kan være svært at føle en tilknytning til både arbejdspladsen og kollegaerne igen – især fordi mange stadig ikke ser hinanden fysisk. Derfor er teambuilding mere vigtigt end nogensinde. Vi giver her et par tips til, hvilke teambuilding‐aktiviteter der kan være rigtigt gode.

Tag på tur

For at få kollegaerne rystet sammen igen kan det være en rigtig god idé at invitere alle på en tur, der ikke kun handler om arbejde. Det kan være en tur på hotel med underholdning, lækker mad eller spa-faciliteter, eller det kan endda være en charterrejse. Alt efter hvilken type virksomhed I har, og hvad der er stemning for hos medarbejderne. At være sammen et par dage fra morgen til aften kan være med til at skabe tryghed og samhørighed igen. Men husk, at det er lang tid siden sidst, så det skal ikke være for lang tid og for overvældende.

Lav noget vildt sammen
Efter Covid-19 kan der være brug for at gøre noget, der ryster medarbejderne ud af boblen. At gøre noget sammen, der sætter gang i adrenalinen, er en god idé. Tag en tur i speedbåd, tag vandski-lektioner, eller tag en tur i en klatrepark eller klatrevægshal. Husk at tilpasse aktiviteterne, så der er noget for alle – og husk, at det faktisk også kan være stort blot at heppe på, at andre gør noget vildt, selvom man ikke selv har lyst til det.


Lær at samarbejde igen
Samarbejde har været henlagt til Zoom, og det har stillet store krav. Derfor kan det føles helt mærkeligt for medarbejderne at sidde overfor hinanden igen, samtidig med, at det efter så lang tid, kan være svært at kende hinandens styrker og svagheder. En aktivitet som Escape-rooms kan derfor give rigtig god mening. Her skal medarbejderne arbejde sammen både fysisk og psykisk og bruge deres analytiske og kommunikative evner.

Foto: Fra Locked – Escape Rooms i Randers

De tilfældige møder
Noget af de fleste har savnet allermest under Corona, er de tilfældige møder ved kaffemaskinen eller i kantinen. Det er her, der er mulighed for at snakke privat, men også her, de gode idéer nogle gange opstår. Det er en form for teambuilding, man ikke kan planlægge, og det er derfor vigtigt, at kulturen i virksomheden ligger op til, at det er helt okay at tage en lille snak ved kaffemaskinen. En god kaffemaskine kan derfor være en god investering – og selvfølgelig the, koldt vand og lignende til de, der ikke drikker kaffe.

Skab noget sammen
En undersøgelse fra Harvard Health viser, at det at være kreativ og skabe kunst reducerer stress. Derfor kan det faktisk være utroligt givende at tage de små teams med til keramikmaling, en ler-lektion eller maleværksted. Alle kan være med, og mens man er kreativ, kan man sludre sammen på en afslappet måde, og det kan endda give mere motiverede medarbejdere.