Fra tennistalent til smykkedesigner

Selv om han blev født med ædle metaller i blodet, var der i mange år ikke meget, der tydede på, at Alexander Lynggaard Kønigsfeldt skulle følge familietraditionen og slå sine folder i smykkebranchen.

Tennis på højt niveau, scholarship i Californien og en tur omkring CBS kom i vejen, før Vedbæk-drengen kastede sig over familiepassionen. Harald var den første Lynggaard, der levede og åndede for guldet. Tilbage i 1957 åbnede han en guldsmedebutik på Ordrupvej, og her 60 år efter og fire generationer senere er det stadig guld, sølv og smykker, man associerer til, når navnet Lynggaard popper op. Seneste skud på stammen er 30-årige Alexander Lynggaard, der netop har lanceret nye armbånd, halskæder og ringe. “Min mor og morfar har været 100 procent engageret i smykkebranchen gennem hele deres liv, så det lå lidt i kortene, at jeg skulle gå i deres fodspor, men det havde jeg egentlig ikke den store interesse i,” fortæller Alexander Lynggard, da han kigger forbi Hotel & Konference til en snak om vejen til dér, hvor han er i dag. Spillede lige op med nummer 21 på verdensranglisten En af årsagerne til, at Alexander i sine helt unge år ikke havde fokus rettet mod smykkerne, skyldtes hans store talent som tennisspiller. Da han gik på Rungsted Gymnasium var han en af Team Danmark-eleverne, hvilket gav ham tid og hjælp til at forfølge tennis-drømmen.

Efter endt studentereksamen fik han et scholarship til University of California, Santa Barbara. “Jeg boede fire år i Californien, og selv om jeg stadig på det tidspunkt var meget glad for tennis, gik det op for mig, at det ikke var her min fremtid lå,” fortæller Alexander Lynggaard. At han ikke var helt ueffen med en ketcher i hånden, viste han blandt andet ved at spille lige op med universitetskollegaen Steve Johnson, der dengang lå nummer 21 på verdensranglisten (i dag nummer 42). Inspireret af skoglad franskmand “På universitet boede jeg sammen med en franskmand, der var rigtig dygtig til at tegne, og da han samtidig var meget optaget af fodtøj, begyndte han at designe sko. Han var helt vild med sko, og hans begejstring smittede af på mig. Jeg kunne mærke, at jeg også ville kreere,” husker Alexander. Armbånd blev hans første passion. Det var stadig på idéplan, og da han returnerede til Danmark i 2011, var han fortsat i tvivl om, hvilken vej karrieren skulle løbe. “Jeg startede på CBS i 2012, og her faldt brikkerne på plads. Jeg ville lave mine egne smykker,” fortæller den unge designer. Læderarmbånd på vej Alexander Lynggard blev færdig på CBS i november 2014, og det efterfølgende år gik med at rigge designvirksomheden til. For to år siden lancerede han så sin første kollektion i de to Lynggaardbutikker på Strandvejen og Ordrupvej. “Det gik rigtig fint, og mine armbånd fyldte åbenbart et hul i markedet. Det var virkelig fedt at opleve den interesse for mine designs,” slutter Alexander, der i løbet af kort tid supplerer kollektionen med læderarmbånd. I dag kan man købe Alexander Lynggaard CPHs armbånd, halskæder, manchetknapper og ringe hos 40 forhandlere i Danmark, og også i Norge, Tyskland og Schweiz er der etableret forhandlere.

“Jeg boede fire år i Californien, og selv om jeg stadig på det tidspunkt var meget glad for tennis, gik det op for mig, at det ikke var her min fremtid lå.”