Store rum med god akustik

Voluminøse rum med højt til loftet, glatte vægge, hårde gulve og store vinduer er den perfekte opskrift på et smukt hjem, men desværre også på en ubehagelig akustik. Når lydbølgerne slår sig mellem hårde og glatte flader, reflekteres de og bliver hængende i rummet, hvor de skaber en forstyrrende rumklang. Heldigvis kan man mindske støjen gennem indretning med gardiner, bløde gulvtæpper, polstrede møbler og særlige akustikforbedrende designs.

Lyddæmpende og storslået

Luceplans lampe Trypta sørger med sine akustikpaneler og sit voluminøse omfang for både at skabe en behagelig akustik og matche store rums grandiosi-tet.
Lampe fra Luceplan, fra 16.008 kr.
www.luceplan.com

Ro på hjemmekontoret

Indret hjemmekontoret med Strings gitter beklædt med et filtcover, der både fungerer som afskærmning, opslagstavle og akustikforbedring.
Skærm med filtcover fra String, fra 1.078 kr.
www.stringfurniture.com

To i en

Alle tekstiler hjælper med at skabe en behagelig rum-klang, så udstyr endelig sofaen med masser af plaider og puder, der på samme tid kan give lidt varme på en kold dag.
Check plaid og Thyme pude fra Elvang,
hhv. 1.649 kr. og 399 kr.
www.elvangdenmark.dk

Udviklet til akustikforbedring

Luxaflex har udviklet en funktionel lamelkollektion til at forbedre akustik-ken i rum med for meget rumklang. Man kan nærmest se på lamellernes taktile overflade, at de kan noget helt særligt. Designet giver dem en alpha-værdi på 0,6, hvilket vil sige, at de absorberer 60% af støjen i et rum.
Støjabsorberende lameller fra Luxaflex, fra 2003 kr.
www.luxaflex.dk

Taktilt tæppe

Tekstiler med ujævne overflader er gode til at bremse og opfange lydbøl-ger. BoConcepts Form tæppe i 100% New Zealandsk uld har den smuk-keste asymmetriske struktur, som vil være en stor hjælp i kampen mod dårlig akustik.
Tæppe fra BoConcept, fra 9.449 kr.
www.boconcept.com

Blød og behagelig

Lunam er navnet på Kartells nye serie designet af den anerkendte spanske designer Patricia Urquiola, som har ladet sig inspirere af månelandskabets former. Serien rummer bl.a. en lænestol med bløde linjer, som både kommer med akustisk velvære, æstetik og komfort.
Stol fra Kartell, fra 14.729 kr.
www.kartell.com