Det unikke mødested i Sønderjylland

På Sandbjerg Gods er der både mulighed for fordybelse og socialt samvær i historiske rammer.

Sandbjerg Gods ligger på halvøen Sundeved nord for Sønderborg og lige ud til Alssund. Godsets historie går mere end 500 år tilbage, og uden for godsets porte er der blevet udkæmpet mange krige.
I skovene omkring godset lå 20.000 tyskere på lur i 1864, hvor Danmark mistede Slesvig og Holsten, og grænsen blev sat ved Kongeåen. I dag er godset konferenceejendom og ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond.
”Sandbjerg Gods blev givet som gave til Aarhus Universitet i 1954 af Ellen Dahl. Hun var enke efter overretssagfører Knud Dahl og lillesøster til Karen Blixen. Ægteparret havde ingen børn, så derfor valgte hun at donere godset til Aarhus Universitet,” fortæller direktør Henrik Dalgaard.
Godset blev i 2021 overtaget af Aarhus Universitets Forskningsfond.

Rum til samvær og fordybelse
Henrik Dalgaard står netop nu i spidsen for en omfattende renovering af godsets 74 værelser med plads til 105 gæster og en omlægning til grønne energiløsninger. ”Vi renoverer i etaper, 20 værelser ad gangen, så godset
kan fortsætte driften, mens alle faciliteter bliver opdateret.”
Sandbjerg Gods byder først og fremmest på herskabelige omgivelser og rum til fordybelse. Her er fred og ro og rig mulighed for samtaler og fællesskab. De mange stuer er rammen om hyggeligt samvær om aftenen, mens der i kælderen er billard, bordtennis og dart.
I kælderen i Staldbygningen er der sauna, og hvis man er særligt frisk, indleder man oplevelsen med et dyp i Alssund fra godsets nye badebro.
I godsets køkken prioriterer køkkenchef Anders Blaudzun og det dygtige personale at servere lækker og varieret mad for gæsterne, for det at samles om god mad er enhver konferences højdepunkt. Menuen tager udgangspunkt i sæsonens udvalg og varierer fra årstid til årstid.

Historiske vandringer

Aarhus Universitet benytter naturligvis ofte godset til kursusaktiviteter, men det er også åbent for møder, uddannelsesaktiviteter og konferencer til grupper uden tilknytning til universitetet.
”Vi har gæster fra hele landet, endda fra udlandet. Det er en af de ting, vi vil fokusere endnu mere på i fremtiden. Vi vil gerne være et internationalt samlingspunkt for viden.”
Takket være den unikke placering i grænselandet sætter gæsterne pris på at kombinere en konference med et
indblik i en helt særlig historie.
Her er rig mulighed for historiske vandringer i området Det kan fx være en vandring i godsets skov, en
tidsrejse mellem Dybbøl Bankes mange mindesmærker som Kongeskansen, Dybbøl Mølle og fællesgravene
eller en byvandring i Sønderborg med indblik i, hvordan Sønderjylland kom hjem til kongeriget efter genforeningen i 1920.

Samlingspunkt for viden
Til næste år planlægger Sandbjerg Gods en vidensfestival den 11. juni 2022, hvor man vil samle mennesker fra alle egne af Danmark til en festival, der har fokus på videnskab og blandt andet byder på kemishow, løvedissekering, foredrag, musik og dejlig mad
”Det ligger meget naturligt i forlængelse af Aarhus Universitets Forskningsfonds ejerskab. Fonden har til
formål at støtte universitetets forskning, men også at udbrede viden om videnskab, og vi glæder os til at slå
dørene op til en anderledes måde at udveksle viden på,” slutter Henrik Dalgaard.

SANDBJERG GODS

AARHUS UNIVERSITETS KURSUSEJENDOM

DAGMØDE
Forplejning og konferencelokale
Pris pr. person fra 410,-

KONFERENCEDØGN
Forplejning, konferencelokale og overnatning
Pris pr. person 1.365,-
i enkeltværelse

Sandbjerg Gods er smukt beliggende med park direkte ned til Alssund, som ligger tæt på Sønderborg.
Godset har 105 sengepladser samt auditorier og grupperum med AV- og IT-udstyr og med
plads til op til 140 personer.

LÆS MERE PÅ WWW.SANDBJERG.DK