Hotelnyheder

NASA-teknologi på nyt hotel
Når Hotel Guldsmeden åbner sit syvende hotel i Danmark på Islands Brygge, er det med et helt særligt miljøvenligt brusersystem. Systemet, der hedder OAS og leveres af virksomheden Orbital Systems, er oprindeligt udviklet til en mulig bemandet Mars-mission. Teknologien genbruger noget af vandet, så man sparer 30 til 90 procent af vandforbruget, alt efter badets længde. Ved siden af bruseren viser et display hotelgæsten, hvor meget vand der bruges, mens brusebadet er i gang. Jo kortere brusebad, jo flere Smileys får gæsten på displayet. Hotellet, der får samme økologiske og miljøvenlige fokus som kædens andre hoteller, får 214 værelser og åbner i efteråret 2019.

Første af sin type i Danmark
Det har været flere år undervejs, men nu åbner det endelig til marts. Det første Moxy-hotel i Danmark. Under temaet ”affordable luxury” har Marriott-gruppen skabt en hel ny hoteltype i samarbejde med IKEA. Konceptet går ud på at skabe et prisvenligt hotel, men med en følelse af luksus alligevel ud fra anderledes serviceelementer. Hotel-lobbyen skal indbyde til, at både gæster og besøgende udefra vil bruge det som arbejdsrum med laptoppen under armen. Hotellet er opført i et særligt patenteret system af færdige trækonstruktioner. 
Bag byggeriet står et internationalt hold: Arkitektfirmaet BWM Architekten und Partner er fra Østrig, men får hjælp af danske Anders Helweg Arkitekter, der blandt andet er involveret i facadedesignet.

Grænseregionens største
Til maj åbner Sønderborgs helt nye vartegn. Det er Hotel Alsik Spa og Konferencecenter, der med sine 190 værelser fordelt på 19 etager bliver grænseregionens største hotel. Det 70 meter høje hoteltårn vil strække sig højt op over byen med en fantastisk udsigt ud over havnen og området. Bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects og vil rumme både konferenceafdeling, tre restauranter og luksuriøse spafaciliteter. Bag Hotel Alsik på havnefronten i Sønderborg står Danfoss-dynastiet med Bitten & Mads Clausens Fond samt PFA Ejendomme, og hotellet skal drives af det tyske hotelselskab RIMC. Alsik bliver også et levende eksempel på Danfoss’ teknologi og energieffektivitet. Intelligent styring af alle tekniske anlæg, lavenergi- køling, genanvendelse af overskudsvarme og reducerede fremløbstemperaturer er bare noget af det, som Danfoss bidrager med til at minimere Alsiks aftryk på klimaet. Fotos: BMC Fond

Nordisk premiere
Det er intet mindre end en Danmarkspremiere, når hotelkæden Radisson Hotel Group åbner sit første hotel i Norden af typen Red. Det er arkitekterne Luplau & Poulsen, der står bag ombygningen af bygningen Rådhusgården i Aarhus. Den prominente placering med udsigt til både ARoS, Musikhuset og Rådhuspladsen matcher Reds filosofi og inspiration fra kunst, musik og mode. Samtidig har Red øget fokus på sociale værdier og bæredygtighed. På hotellet er også det nyeste inden for teknologi, med blandt andet en app, du kan bruge til at fra- og tilvælge services eller til at åbne og låse 
værelsesdøren med. Hotellet åbner til efteråret.

Legendarisk hotel genopstår
Endelig kan Svinkløv Badehotel igen slå dørene op for gæster i foråret 2019. Det er over to år siden, at det legendariske hotel nedbrændte, men nu er det genopbygget, så det næsten ikke er til at se forskel på det gamle og det nye. Den største forskel er, at alle værelser får tilknyttet et badeværelse.