Sandbjerg Gods


Adresse
Ring eller skriv til sandbjerg@sandbjerg.dk
www.sandbjerg.dk

Telefon
87 15 33 70


  

Sandbjerg Gods huser fordybelsen

Det historiske gods i Sønderjylland er den perfekte ramme om dagmøder og internatkurser, hvor fordybelse og uforstyrrethed er i højsædet.

Det tager sig på samme tid idyllisk og majestætisk ud, det gulkalkede gods mellem Alssund og Møllesøen i Sundeved lidt nord for Sønderborg. Godsets historie daterer sig tilbage til 1500-tallet, hvor Kong Frederik den II. overdrog det til sin bror, Hertug Hans den Yngre. I dag hører godset under Aarhus Universitet og fungerer som kursusejendom for både universitetet og andre interesserede virksomheder og organisationer, der sætter pris på godsets diskrete tilbagetrukkethed. Indretningen i de ældre bygninger er klassisk herregårdsstil, mens den i auditorier og værelsesfløje, som er indrettet i de tidligere avlsbygninger, er enkel og moderne.

Får nøglerne til godset
Sandbjerg Gods er et populært sted at overnatte for internatkursister. Den særlige stemning, der lægger sig over godset, når aftenen falder på og naturen udenfor går til ro, beskrives bedst som fred og uforstyrrethed. Når medarbejderne er færdige med dagens arbejde, går de hjem og overlader Sandbjerg Gods til de overnattende gæster, som alle har fået udleveret nøglerne til godset og frit kan bevæge sig rundt, falde i snak og eventuelt betjene sig selv i de store køleskabe med drikkevarer, som står i godsets spisested Magasinet. ”Vores store force er, at når man kommer til Sandbjerg, er man virkelig væk hjemmefra, og der er langt til næste distraktion. Det, der foregår uden for konferencen, er jo mindst lige så vigtigt, som selve det faglige indhold,” slår godsadministrator Søren Mogensen fast med henvisning til de mange hyggelige stuer, karnapper og saloner, hvor gæsterne slår sig ned og fordyber sig i samtale ellerhyggeligt samvær.

Historie i baghaven og på tallerkenen
Til godset hører en stor park, 50 hektar ager og 50 hektar bøgeskov, som breder sig langs Alssund. ”Godsets vagtmester, som også er skovuddannet, giver gerne en rundvisning i området, hvor man stadig kan se mange spor efter Prøjsernes fremfærd i 1864,” fortæller Søren Mogensen. På samme måde, som huset og området emmer af historie, gør maden på Sandbjerg Gods det også. Godskøkkenet spænder vidt og serverer alt fra klassiske danske og sønderjyske retter til spænd-ende nutidige retter og buffeter. Der er også mulighed for at bestille historiske menuer fra godsets originale kogebøger, som stammer tilbage fra 1800-tallet.